Tips studiekeuze

Heb jij al besloten wat je volgend jaar wil gaan doen? Of heb je nog geen studie gevonden die echt bij je past? Een goede voorbereiding is bij het vinden van de juiste opleiding heel belangrijk. In onderstaand filmpje krijg je allerlei goede tips die je helpen om een goede studiekeuze te maken. Het filmpje laat zien welke stappen belangrijk zijn voor het maken van de juiste keuze.

Stap 1: Weet dat je moet kiezen
Stap 2: Accepteer dat een keuze zelden 100% zeker is
Stap 3: Oriënteer je zo breed mogelijk
Stap 4: Een klein aantal opties grondig vergelijken
Stap 5: De knoop doorhakken
Stap 6: Controleer

Moeite met kiezen?

Ben je er nog niet uit en kan je wel wat hulp gebruiken? Meld je dan aan voor het studiekeuze traject van Studiekeuze Twente. In dit traject ga je met interessante opdrachten aan de slag, ontdek je wat echt bij jou past en waar jij enthousiast van wordt. Wil je meer weten over dit traject? Neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek of meld je aan voor een informatieavond.

Tips studiekeuze

Kan je nog wel meer tips gebruiken? Ga dan naar onze Tips pagina. Hier vind je allerlei tips die je helpen bij het maken van een goede studiekeuze, de kosten van studeren en andere belangrijke onderwerpen.

1 mei

1 mei is een belangrijke deadline voor alle scholieren in Nederland. Voor die datum moet je zijn inschreven bij Studielink om te mogen starten met een opleiding in het volgende schooljaar. Ben je te laat, dan kan je je niet meer tijdig inschrijven voor opleidingen. Vergeet dit dus niet op tijd te doen. Wanneer je eenmaal bent ingeschreven kan je nog wel je keuze wijzigen, dus zorg dat je in ieder geval bent ingeschreven. Voor je inschrijving heb je Digid nodig. Nog geen account? Vraag deze dan aan. Het duurt een paar dagen voor je alle inloggegevens hebt ontvangen.

tips studiekeuze

Tips studiekeuze